Khamis, 22 November 2012

Kalau lelaki manja, perempuan lebih lagi manja ! ♥

Aduh penat lah bang...... dah letih dah kemas satu rumah, layan anak-anak...... hari ni saya nak tidur awal yer.....

Merajuklah si suami........Awas ye, jika suami minta untuk bersama dan kita menolak, kita berdosa dan dilaknat oleh malaikat seluruhnya hinggalah ke pagi atau sehingga kita minta ampun dari suami kita. Hmmm....saya paling tak mahu situasi ini terjadi.

Penat yang terlampau hingga tidak berdaya melayan suami itu adalah perkara normal jika sekali-sekala. Sumai yang normal akan menerimanya dan memahami keletihan isteri. Tetapi perlu diingat, bagi suami yang normal, sebenarnya, kalau boleh, setiap hari mereka berkeinginan untuk bersama. Aduh ! Mana nak cari kudrat tu ? Di pejabat sibuk dengan pelbagai kerja, balik masak lagi, baju belum berlipat, dapur belum mop.... suami oh suami !

Mungkin ia tidak apa-apa bagi isteri yang masih kuat, anak cuma satu dua, dan kebetulan punya suami yang ringan tulang. Tapi, bagi isteri yang sudah 30-an, anak berderet, ramai pula yang berat tulang, dan ada pula jenis suami yang tak ambil kisah langsung hal rumahtangga, mungkin rasa letih teramat sangat dan hanya fikirkan tidur yang panjang untuk meneruskan hari esok.

Lalu bagaimana kita mahu mengelakkan diri dari menjadi kemarahan suami hanya kerana tidak mampu memberi layanan yang terbaik ?

Ada banyak cara sebenarnya.... antara yang penting ialah kekuatan spiritual. Selalu berharap dan berdoa kepada Allah agar rasa cinta dan kasih sentiasa mekar dan hangat. Rasa cinta yang hangat akan membuatkan kita lupa lesu dan letih kerana baraan rindu yang meyala.

Selain itu, kesediaan fizikal juga amat penting, malah boleh dikatakan sama penting dengan kekuatan spiritual. Kita boleh amalkan pelbagai makanan kesihatan yang terlambak di pasaran. Selidik dan kaji ia, mengikut kesesuaian dan kebaikan yang ada. Namun haruslah berhati-hati memilih, agar tidak mendapatkan kesan yang tidak baik kepada kita.

Saya akui, saya juga pernah melalui saat-saat genting dan lesu. Namun semuanya pulih kini. Cinta yang kadang-kadang macam tak nampak, dah mula bercambah seperti mula dulu. Saya tidak mahu rahsiakan apa yang saya gunakan. Saya biasa mengamalkan pemakanan jamu, dan yang terkini, malah saya amat berpuas hati dengan hasilnya, iaitu pengeluaran dari Susuk Dara Resources. Produk-produk mereka amat berkualiti. Untuk mengetahu selanjutnya boleh ke http://anggun-yakin.blogspot.com/ atau Jamu Susuk Dara .

Percayalah, sebenarnya, semanja-manja suami, isteri lebih lagi mahu dimanja ! Cuma, kadang-kadang, kita hanya mahukan pelukan hangat dan ciuman kasih, bukanlah hubungan intim sahaja. Lelai juga ada masa-masanya mahu begitu... cuma mereka tidak boleh lama-lama, sebab akan jadi lain nanti... ^_^

Tapi mengapa tahap perkahwinan yang kadang kala masih muda, ada suami yang curang, "makan luar", dingin dengan isteri, balik hanya mahu makan dan tidur. Mahu jawapannya ? Kita cerita lagi lepas ni yer......

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.