Isnin, 12 Mac 2012

A, B, atau C yang bersalah ?

ada satu kisah yg baru terjadi dikalangan teman2 saya:

lelaki A sudah berkahwin dengan B . A memulakan hubungan baru dgn sorang wanita C tanpa memberitahu dia sudah berkeluarga. Beberapa bulan kemudian rahsia bocor, dan A memujuk C utk teruskan hubungan, C setuju kerana dah sayang. A memberitahu kepada B yg dia ada teman wanita, dalam sukar B cuba terima, namun A selalu tidak jujur kepad B dan C. akhirnya, B tidak mampu menanggung, dia memberitahu keluarga A, dan C menjadi mangsa cacian. A langsng tidak mempertahankan C sedangkan dia yg bukan main lg bermadah cinta dan sayang.

C bersalah kerana terlanjur menyeyangi suami orang. B bersalah kerana tidak mahu berkompromi dengan suami. A bersalah BESAR kerana tidak tegas dengan keputusan yg diambil, tidak jujur, tidak bertanggungjawab.

kepada suami2 diluar sana, jika anda jujur dengan diri anda sendiri, insyaAllah, Allah permudahkan segalanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.