Selasa, 28 Februari 2012

Misteri bunyi lesung batu di pejabat..............

Selesai akhirnya saya menginstall semua software yang saya perlukan di pc saya selepas di upgrade tempohari. Sambil membelek-belek Facebook, rengekan Maisarah bermula. (Saya bekerja di pejabat sendiri dan membawa anak-anak saya semua ke pejabat.)

Saya mengambil Maisarah dan menyusukannya. Di luar mentarik memang panas terik. Tapi, suasana di sekitar pejanat saya memang sunyi, kerana jauh sedikit dari jalan besar. Sambil melihat update dari kawan-kawan, tiba-tiba saya terdengar bunyi lesung batu. Semakin kuat dan semakin racak. Ia datang dari arah ruang dapur pejabat. Malas rasanya mahu menjenguk ke dapur kerana Maisarah sedang enak menyusu.

Saya minta anak saya (melalui chatbox fb) melihat siapakah gerangan yang menumbuk sambal. Seperti yang telah saya jangkakan, Sayeeda yang mengetuk-ngetuk lesung batu di dapur ! (Dapur pejabat saya memang ada periuk, kuali, lesung batu untuk memasak, hehe)

Dahlah berada di tingka atas, bergema-gema bunyinya.... Kata Aiza (anak sulung), Sayeeda kata nak buang air, rupanya diasambung main masak-masak pulak.........

Hmmmm........ ada-ada aje Sayeeda ni ! Anak-anak mama penyeri hidup mama dan menjadi warna-warni yang mengisi hari mama !

1 ulasan:

  1. hihihihi ada2 je anak2 ni kan..mcm2 dorang nak buat...dorang la penyeri hidup kita..

    BalasPadam

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.