Selasa, 31 Mei 2011

MARI MENDERMA.......


Assalamualaikum. Jom Derma !

Okay, Sekolah Rendah Islam Ibnu Nafis, Idahpura, Kulaijaya, Johor telah diarahkan berpindah kerana sekarang mereka beroperasi di sebuah rumah kedai sahaja. Sekolah ini juga bukanlah di bawah tajaan kerajaan negeri Johor. 

Untuk meneruskan operasi, mereka telah mencari satu tapak yang boleh dibangunkan menjadi sebuah kompleks pembelajaran agama. Namun begitu, kos yang diperlukan amatlah besar. Ia dianggarkan sebanyak RM 10 Juta. 

Pelajar di sekolah ini dikatakan mempunyai prestasi yang amat memberangsangkan. Jadi, sayanglah jika sekolah ini tidak dapat merealisasikan impian mereka.

Mungkin sumbangan kita yang sedikit akan membantu mereka mencukupkan bajet yang diperlukan. Tiada had minimum untuk membuat sumbangan. Sumabangan boleh disalurkan ke :

SEKOLAH RENDAH ISLAM IBNU NAFIS, 
CIMB
NO AKAUN : 01-090000-0471-06

LAYARI :
http://www.ibnunafis.edu.my/
TEL:
07-6623509

p/s :  Kepada blogger2 yang baik hati, jom sama-sama sebarkan perkara ini. Semoga anak-anak kita kelak mendapat didikan islam yang cukup untuk bekalan mereka dan kita di akhirat kelak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.