Jumaat, 25 Februari 2011

Mohon Sebar : Resepi Rahsia 7X Coca Cola Termasuk Alkohol !!!


Assalamualaikum pengunjung budiman. Berita dari Aljazeera hari ini (Baca di SINI ) telah melaporkan tentang resepi rahsia coca cola yang dicuri oleh seorang setiausaha syarikatnya dan menjualkannya kepada pesaing terdekat coca cola iaitu Syarikat Pepsi. Baca di  sini . Antara kandungan resepi rahsia coca cola ialah ramuan 7X nya yang salah satunya ialah ALKOHOL !!  Bagaimana lambang halal JAKIM boleh ada pada botol minuman itu ? Diharap pihak JAKIM dapat membuat siasatan terperinci dan menarik balik lambang halal tersebut dengan segera supaya pengguna-pengguna Islam tidak teraniaya.  Ayuh sebarkan .


BACALAH YE, Moga kita prihatin dengan apa yang kita makan........


"Kamu adalah apa yang kamu makan....."

2 ulasan:

  1. alahai..kenapa la ada pihak terlepas pandang?????..KakNo pernah gak minum dlu tp skang sh benti sbb tak boleh minum yg bergas..kakno mudah dpt migrain..terima ayu atas info ni ya..

    BalasPadam
  2. hish, saya dulu sekolah men lg lah asyik togok coke je, nsib baik dulu ada kes bangla mati dlm tong bancuh dia, terus saya berenti minum...... lg pun banyak negatif dr positifnya.... ni pon terbaca masa bw ari tu k no.....

    BalasPadam

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.