Rabu, 12 Januari 2011

Jangan berlagak a.k.a sombong!

Wah ! Tajuk.... ganas yer. Saya tak marah kat sesiapa pun, cuma ingatkan diri sendiri. Nak tahu kenapa ?

Dulu saya tak suka warna PINK @ MERAH JAMBU. Menyampah betul. Pada saya orang yang suka warna tu macam mengada-ngada je. Terpaksa betul pakai baju pink yang mak belikan. Terseksa jiwa rasanya bila hari grad kolej dulu kena pakai pink. Rasa macam tak nak pergi je. 


T E T A P I

Sekarang ni, saya rasa macam banyak warna pink yang saya nak. Rasa saya, sejak beberapa bulan lepas la...banyak nye benda warna pink yang cantik-cantik. Asalkan pink je nampak cantik.

Hmmmm... tu lah. Dulu berlagak sangat. Kalau kawan-kawan nak beli apa-apa warna pink, mesti saya cakap,

"Dah tak de warna lain ke......."

Dan sekarang, saya minat pink ! Tengah berfikir nak buat header dan bacgkground blog warna pink... boleh gitu? Padan muka saya.

*Pengajarannya : Jangan lah bersifat sombong, berlagak dan bongkak, itu antara sifat-sifat keji yang dibenci ALLAH SWT DAN RASULULLAH SAW. (nampak cantiklah teks nih...hehe)

5 ulasan:

  1. haha,sama laa..dulu xske warne pink..last2 byk bende dah jd warne pink..=p

    BalasPadam
  2. haha..btol 2..bende yang dulu xsuke pun ley jdik peberet skang..:D

    BalasPadam
  3. dila : masalah betul lah...hehehe..nasib baik laptop share ngan hubby, klo tak, nak carik cover pink jgak... hehehe

    lemolemo : kan ....kan....kan...

    BalasPadam
  4. ya..No setuju..dlu No mmg tak suka gak pink2 nih..tapi skang sejuk je mate cam blog ayu nih hihi..

    BalasPadam
  5. nor : kan...kan..kan.... hehehe, mudahnya manusia berubah...

    BalasPadam

Apa kata anda....

Bisnes merudum, tapi nak hati kekal bahagia, mampukah ?

Macam mana kita nak kekal rasa bahagia dengan keadaan bisnes tak menentu, lebih lagi musim pandemic ni? CA nak share cara nak rasa bahagia w...

PENAFIAN

Blog ini adalah tempat saya mencurahkan pendapat dan tidak berpihak atau menentang mana mana pihak samada dalam atau luar negara.

Blog ini hanyalah tempat saya berkongsi cerita dan memberi buah fikiran dalam perkara-perkara yang saya suka.

Jadi, tiada sesiapa berhak untuk menuntu sebarang gantirugi daripada saya kerana saya tidak berkaitan dengan mana-mana badan kerajaan atau bukan kerajaan.

Saya juga berhak mempromosi produk jualan saya yang mana ia adalah milik syarikat saya sendiri.

Terima kasih.