![]() |
Masih dalam kuali. (haha..cantiknya kuali saya ye!) |
BAHAN-BAHAN:
1 kg Udang dikopek kulitnya (saya suka tinggalkan ekornya)
Bahan Kisar :
2 Biji Bawang besar
3 biji Bawang putih
2 genggam Lada cili api hijau
1 Biji Bawang besar - dihiris
1/2 sudu asam jawa diperah dengan 1 cawan air
Minyak untuk menumis
Garam
Gula
Sos tiram
- Tumiskan bahan kisar ke dalam minyak yang telah panas
- Bila sudah naik minyak, masukkan galam gula secukup rasa.
- Masukkan perahan asam jawa dan 1 sudu makan sos tiram.
- Masukkan udang.
- Bila udang dah separuh masak, masukkan bawang hiris.
- Bila bawang hiris sudah lembut, tutup api dan sedia untuk di hidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Apa kata anda....