Tuesday, February 28, 2012

Misteri bunyi lesung batu di pejabat..............

Selesai akhirnya saya menginstall semua software yang saya perlukan di pc saya selepas di upgrade tempohari. Sambil membelek-belek Facebook, rengekan Maisarah bermula. (Saya bekerja di pejabat sendiri dan membawa anak-anak saya semua ke pejabat.)

Saya mengambil Maisarah dan menyusukannya. Di luar mentarik memang panas terik. Tapi, suasana di sekitar pejanat saya memang sunyi, kerana jauh sedikit dari jalan besar. Sambil melihat update dari kawan-kawan, tiba-tiba saya terdengar bunyi lesung batu. Semakin kuat dan semakin racak. Ia datang dari arah ruang dapur pejabat. Malas rasanya mahu menjenguk ke dapur kerana Maisarah sedang enak menyusu.

Saya minta anak saya (melalui chatbox fb) melihat siapakah gerangan yang menumbuk sambal. Seperti yang telah saya jangkakan, Sayeeda yang mengetuk-ngetuk lesung batu di dapur ! (Dapur pejabat saya memang ada periuk, kuali, lesung batu untuk memasak, hehe)

Dahlah berada di tingka atas, bergema-gema bunyinya.... Kata Aiza (anak sulung), Sayeeda kata nak buang air, rupanya diasambung main masak-masak pulak.........

Hmmmm........ ada-ada aje Sayeeda ni ! Anak-anak mama penyeri hidup mama dan menjadi warna-warni yang mengisi hari mama !

1 jiwa yang tenang:

  1. hihihihi ada2 je anak2 ni kan..mcm2 dorang nak buat...dorang la penyeri hidup kita..

    ReplyDelete

Apa kata anda....