Monday, February 27, 2012

Duggan itu indah....

Assalamualaikum..... terima aksih kepada yang amsih sudi berkunjung, dan maaf untuk kesekian kali kepada rakan blogger yang mana telah lama saya tidak berkunjung... 

Dalam kesibukan masa yang amat terhad, saya cuba juga mencari ruang untuk menulis. Kadang-kadang, hanya sempat klik pada butang new post, tapi, tidak sempat menaipkan walau satu perkataan sekali pun. Ada banyak perkara ingin saya kongsikan, tetapi akhirnya terpadam begitu sahaja. Sedikit-sedikit saya luahkan di Facebook. 

Hmmmm...bicara tentang facebook ni, ada peristiwa yang bagi saya agak 'menyayat hati'. Minggu lalu, akaun facebook saya tiba-tiba telah di "disable" kan oleh admin FB. Daripada pemberitahuan mereka, saya telah membuat satu post yang mempunyai gambar xxx. Fahamlah saya yang saya telah pun di "hacked". Habis semua senarai kawan baru dan lama yang telah terjalin silaturrahim. Agak pedih hati, kerana di situ ada senarai "potential customer " untuk perniagaan saya. 

Dugaan sungguh. Macam-macam yang saya lalui dalam bulan ini. Bulan hari lahir saya. Suami hanya mampu menghulurkan ucap selamat dan kemaafan, katanya tidak dapat menghadiahkan saya apa-apa. Dia tidak pernah lepas dari menghadiahkan saya sesuatu yang istimewa untung hari lahir saya. Namun, kerana dugaan yang kami lalui tahun ini, dia tidak dapat memberikan apa-apa. 

Kata-katanya itu buat saya terharu, dan bagi saya, itulah hadiah "termahal" dan paling berharaga darinya sepanjang kami bersama. Cukuplah kasih sayang dan kejujuran serta kepercayaan yang diberi olehnya selama ini buat saya. Itu sangat besar nilainya. Usia sudah banyak, bukan hadiah yang saya pinta, namun doa yang tulus agar cinta saya pada Rba akan menyatu dan mekar sentiasa. 

*Jangan lupa logout lepas guna facebook, blog, email atau yang sewaktu dengannya untuk elak di hack. Jangan suka gunakan fungsi "remember password" pada browser anda. Sama-sama jaga privasi kita

**Dugaan itu indah bila kita mampu mengatasinya dengan penuh kesabaran dan ketenangan.

1 jiwa yang tenang:

  1. baru plan nak tukar password...terbaca entry ni, lagilah nak tukar pw.. :)

    * bahaya jugak macam tu eh..insyaAllah dugaan tu akan berakhir indah

    ReplyDelete

Apa kata anda....