Monday, June 6, 2011

TOLONGLAH TENANGKAN JIWA SAYA............

Salam isnin semua..... hari ini tak mau cerita panjang-panjang sebab tengah pening kepala memikirkan masalah yang melanda di pagi hari.

Saya dah pindahkan semua fail dari laptop ke portable hard disk untuk keselamata, tapi bila cuba buka di pc saya, tak boleh pulak. HD tu ada bunyi berpusing, lampu menyala, tapi dalam my computer tak ada detect apa-apa, tak ada keluar baloon, atau ikon pun di menubar bahagian kanan tu....

Oooohhhh.... tolonglah...... merana rasanya............ nak fail tu..... laptop saya dah tak ada........... tinggal portable hd je....... meraunglah saya kalau macam ni................ tolong sesiapa yang ada idea..........tolong lah.......

3 jiwa yang tenang:

  1. salam uols...

    iols mameng fail ye bab2 ni semua nok...
    so really tak reti nak tolong camne...:nangis:

    ReplyDelete
  2. emmm..time u copy tu ader check tak HD tu ader ke x??? kadang-kadang tak detect sebab kena install dulu or lama nak detect..

    kalo install dulu u try search dekat control panel kalo tak silap hardware punya device pastu bla jumpa software HD tu baru pakai device tu atau pun tunggu pc detect HD tu..

    faham tak?? hehehe..

    tapi kalo dah copy dun wory..mesti ader..cuma pc tak detect HD ok...

    ReplyDelete
  3. puan milo : dah-dah, tak yah nangis, ayu dah setelkan.... kena install dulu ler......

    ayuraza : terima kasih atas khidmat nasihat.... jiwa saya dah kembali tenang...


    ahaks... :D

    ReplyDelete

Apa kata anda....