Thursday, February 10, 2011

Aduh! Tolong ! Sakit mata !

Hmm......hari ni tak berapa sempat nak menulis entri dan blogwalking, tapi cubalah juga jengok-jengok blog orang lain.......

Kita terus ke topik utama iaitu, sakit mata. Saya bukan sakit mata. Tapi jadi sakit bila melawat ke blog yang berciri-ciri penyebab sakit mata. Bukan saya kata saya bagus sanga, tapi, saya terjumpa beberapa blog yang menggunakan latar belakang post yang terang dan menggunakan warna font yang tak sesuai, jadi, saya rasa tak selesa nak baca.

CONTOH


Sayang, ada sesetengah blog tu, menarik entri nya, tapi, saya terpaksa membaca dengan keadaan bersusah payah. Apa boleh saya buat kalau macam tu, kan? Tak larat nak baca dah.....

Jadi, saya rasa, kalau kita nak buat blog tu cantik pun, kita kena pentingkan keselesaan pembaca juga. Rajin-rajinlah tengok tips-tips yang senior blogger bagi. Jangan eksen sangat nak ikut cara sendiri. Saya pun masih banyak buat silap dan banyak kelemahan dalam dunia blog ni.

Kepada sesiapa yang rasa blog saya ni ada something wrong, tolong beritahu direct ye.......supaya saya boleh perbaiki.....

Mengingatkan orang dan diri sendiri juga......

10 jiwa yang tenang:

  1. betul la ayu... tapi cantik tu subjektif.. cantik di mata kita belum tentu cantik di mata orang lain dan begitulah sebaliknya. tapi blog ni bersifat peribadi, suka hati tuan nyer blog nak make up macam mana kan.. kalau kita sakit mata, x payahlah bacalah kan.. hehe...

    ReplyDelete
  2. masing2 punya citarasa kak..
    kte ni cume tumpang bace blog org len..
    sabo jela eak..:D

    ReplyDelete
  3. arni : yep, betul laa.... hak masing2... saya pun tak kisah sangat, cuma, ada perkara yang baik untuk dikongsi, dan memang berniat untuk berkongsi, lagi best kalau baca dengan selesa.....

    ReplyDelete
  4. aQi: cita rasa memang tak sama kan? apa boleh buat...... saja je nak cakap,

    saya budak baru belajar, kalau salah tolong betulkan....... hehe

    ReplyDelete
  5. Betul tuh! I pernah ke satu blog yang punyalah menyakitkan mata. Tuan punya blog tak sakit ker matanya? Ker matanya memang sakit? Hehehe...

    ReplyDelete
  6. btol kak..memang ade blog yang buat sakit mata..tp ade jugak tegur dorg supaya tukar font or warna font..

    err..blog saye pn xtau la ok ke x..hihihi..sama2 lah kita saling menegur.. :)

    ReplyDelete
  7. setuju, pernah gak jumpe dengan belog camtu. tapi kadang2 sebab entri dia best, baca jugak walau mata dah bling bling. HEHEHE

    *dulu suke gak gune kaler2, tp skang ni dah kureng sikit :)

    ReplyDelete
  8. logo : kompius plak akk jadinya, kenapa dgn mata tu sebenarnya? hehe

    ReplyDelete
  9. rossa : ye, sapa lagi nk tegur kalau bukan sesama blogger kan...

    ReplyDelete
  10. Aiydalela : tu la, tp kalau panjang, biasanya akk x abis baca.. huhu

    ReplyDelete

Apa kata anda....