Thursday, January 20, 2011

Twenty-five-random = Dua-puluh-lima-rawak

Kenapa tajuk saya berbahasa omputih ye? Ok......Dia memaksa, saya terpaksa, huhuhu.....(di dera oleh seorang budak lelaki yang bergelar aQi <--------- jgn mara yerr..).


Ok, di ringkaskan cerita, si aQi telah di tag oleh kawannya berkaitan dengan kenyataan berantai seperti di bawah :
"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."


Maksudnya, dia nak tahu 25 perkara tentang kita, apa-apa yang kita nak kongsi, tapi kita perlu juga tag kan 25 orang lain yang kita nak kenal.......dan jangan lupa tag orang yang tag kita tadi.....


Fahamkan? Saya pula telah di tag oleh aQi. Jadi saya akan mulakan sekarang :
  1. Saya ada 3 anak tiri dan 3 anak sendiri - semuanya perempuan
  2. Saya suka melukis dan suka sangat belajar grafik design, tp sy belajar science comp masa kt kolej dulu....
  3. Saya suka kucing, tp x ada niat nak bela
  4. Saya suka memasak, macam-macam jenis masakan saya nak cuba kalau ada masa
  5. Saya jenis boleh makan apa saja (yg halal ye) tapi tak suka cincalok, budu dan tempoyak. Sambal belacan pun tak brapa suka. Bukan eksen, cuma, tak suka je.
  6. Saya anak bongsu yang tidak memanjakan diri walaupun emak cuba memanjakan diri saya.
  7. Saya wanita yang suka kan kelajuan...dan dapat suami yang sangat pakar dalam kelajuan kenderaan dan mengawalnya, suka!
  8. Saya suka tengok cerita tamil semenjak berkahwin
  9. saya suka membaca, dan saya tidak memilih, apa-apa pun yang saya ada, saya baca sampai habis.
  10. Saya suka warna merah, hitam, putih, biru dan sekarang pink.
  11. Saya tak suka kuih raya yang bernama kuih tart.
  12. Saya sangat sukaaaaa asam pedas
  13. Saya suka sangat main game sebenarnya!
  14. Saya warga johor yang duduk di KL dari Tingkatn satu sampai habis kolej. Dekat 10 thun jd warga KL, jadi, dah x berapa nak duk kat KL tu, kalau ada kerja baru pergi, sbb rasa macam penat je dgn keramaian makhluk...huhuhu
  15. Saya sebenarnya agak pemalu, tapi bila dah mula berbual, tak reti nak berhenti...masalah betul...
  16. Saya suka bekerja, tapi rasa tak sabar nk jadi surirumah sepenuh masa bila menghadap anak2.
  17. Saya tak reti duduk diam tanpa buat apa-apa lebih dari 15 minit.
  18. Saya suka bercucuk tanam, lebih-lebih lagi tanam sayur, tapi bila laaa nak dapat buat semua tu...
  19. Saya tak suka dengar cakap orang. Tak kisah orang nak kutuk ke, umpat ke, bukan dia yang isi barang dapur saya kan..kan..kan...
  20. Saya kahwin pada usia 23 tahun, awal ke tu?
  21. Saya tak pernah admit hospital kecuali masa beranak aje.
  22. Saya suka tengok rumah banglo yang besar gila2, tapi, tak teringin nak memilikinya...
  23. Saya tak suka tidur siang kecuali terlalu mengantuk.
  24. Dulu saya kata tak nak kahwin dengan orang yang merokok, tapi suami saya dan rokoknya tidak dapat di pisahkan, macam arwah ayah jugak.....
  25. Saya sangat bersyukur bila anak-anak tiri boleh panggil saya 'MAMA'

oooookaayyyy.....siap pun, mula-mula tak tau nak tulis apa, bila dah tulis, macam tak cukup je 25 tu, huhuhu, betul tak point no.15 tu. hehehe. sekarang ni, tugas nak meng 'Tag' pulak. Kepada anda yang di tag, jangan tak senaraikan pulak ye, nak juga berkenalan lebih jauh sesama kita...

Rakan yang saya tag :


14 jiwa yang tenang:

  1. yeah..
    terbaek la kak..
    ramai yG aQi tag anak bongsu la..
    hehe..
    nk panggil 'MAMA' gak ley..
    hik hik...:D

    ReplyDelete
  2. sakit tengkuk aku dah ni...huhuhu
    panggil mama? kena interview dulu....huhuhu
    ank bongsu mmg rajin ye....hehe

    ReplyDelete
  3. wuwuwuwu..bnyknye..nnt kite buat kite bgtau ye.. =)

    psst : sy pun pemalu jugak..hehehe

    ReplyDelete
  4. thanks for the tag . sy dah jawab tag ney ritu ;))

    ReplyDelete
  5. akk..saye di tag??
    he3...nnt saye buat ye..:)

    ReplyDelete
  6. oh my dear...kakD dah penah kena tag la...
    http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2010/12/rahsiaku-bakal-terdedah-part-2.html

    ReplyDelete
  7. puan nina : hehehe...buatlah ye....

    oshin : dah penah buat ye, bagus2, selamat lah kamu kali ini, ngeh3

    E.d.Y : ye, sama2, jgn lupa buat homework ye...

    ceritaCINTA : Ya, jangan tak buat eh....

    Ladyzul : dah penah eh, ko pun selamat, akk akan terus ke sana...huhu

    ReplyDelete
  8. kahwin umur 23 tahun ya, tak ada le awal sangat, anyway thanks for tagging

    ReplyDelete
  9. en yang suka sharing : hehe, say pun rasa mcm tu, n welcome...

    ReplyDelete
  10. akak..sya dah buatla ri tu

    http://sayaialahsaya.blogspot.com/2010/12/aku-dipaksa-menjawab.html

    ReplyDelete
  11. ok...dah buat tak apa, lg bagus, aku terus baca, tak yah tunggu2...hehehe

    ReplyDelete
  12. kak...dah pernah kene tag nie juga....
    time kasih ye tag sy kak :)

    ReplyDelete
  13. Fasihah...ok...tak pe...sama2....hehe

    ReplyDelete

Apa kata anda....