Monday, January 31, 2011

Tentang saya :Ayu Rashidah.

Ada ke orang nak tahu tentang saya ni? Macam tak ada je, huhu.....Tapi, atas tanggungjawab seorang blogger yang telah di tag oleh blogger lain, saya akan jawab soalan2 yang dikemukakan ni...ok....

Apakah status anda ?
Saya seorang isteri dan juga ibu kepada 6 orang anak perempuan.

Ceritakan tentang diri anda.
Ada satu rahsia, Ayu tu nama panggilan dari kecik. Rashidah tu nama dalam IC. Kalau nak tau lebih2, dah cerita kot dulu kat link ni.



Ceritakan tentang blog anda.
Saya mula buat blog akhir 2009, lepas tu, blog tu biar duk dalam peti besi, sibuk sangat tak update setahun ! Disember 2010 barulah saya mula ubahsuai apa yang patut dan mengupdate blog saya. Blog ni tempat saya berkongsi pendapat dan maklumat yang berkaitan dengan rumah tangga dan perhubungan. Tapi jalau ada benda lain yang nak saya kongsi, saya kongsi ajelah..... Kira blog ni macam sayur chap cai lah, campur2.

Apa pendapat anda tentang blog.
Blog satu medium yang sangat penting sekarang memandangkan masyarakat dunia kita sibuk dengan "maklumat di hujung jari anda." Ada macam-macam jenis blog dengan macam-macam jenis maklumat, ada yang palsu, yang betul, yang kontroversi, ada yang sangat mebantu ada yang suka suki, macam-macam lagi lah. Terpulanglah pada pembaca nak pilih yang macam mana!

Nasihat pada rakan-rakan yang baru nak buat blog.
Betul ke nak berblog? Pastikan apa tujuan anda . Suka-suka ke, nak buat yang berinformasi? Tepuk dada tanya hati ye.

Nyatakan keunikan blog anda.
Unik? Unik sebab belum ramai ya tahu keujudannnya, hehehe... jadi, jika anda datang kali pertama, anda juga unik. (cehhh, ayat pancing tu...hhuhu) Unik pada nama kot....tak sama ngan url blog urang lain, hehe

Sampai bila nak tulis blog dan impian anda dalam dunia blog.
Saya akan berblog sampai satu masa yang saya tak tahu bila. Impian saya, semoga semakin lama blog saya akan  dipenuhi dengan maklumat dan entri yang bermanfaat untuk semua yang sudi singgah ke blog saya.

Bahagian terakhir ialah bahagian yang saya tak sempat nak buat, sbb kerja dah menunggu, jadi saya TAG kepada semua yang membaca entri nih...hehehe...biar ramai sikit.....hehehehe. Lagipun, nak pilih-pilh buat apa, kalau boleh saya nak tahu tentang semua yang sudi singgah ke blog saya nih...hehe. Ok tak En.AQI ? Dialah yang bertanggungjawab mengTAG saya.....Assalamualaikum....

9 jiwa yang tenang:

  1. ahaha..adekah sy kena tag lagik..hehe

    tag hari tu dh jawab ea http://puannina.blogspot.com/2011/01/twenty-five-random-dua-puluh-lima-rawak.html

    ReplyDelete
  2. 6 anak perempuan?mcm lea 3 beradik 3x pompuan. dah besar2x ke ayu?

    ReplyDelete
  3. puan nina : hehehe, sy tak tag sesapa, tpi semua yang ada digalakkan buat, kalau belum buat..

    ReplyDelete
  4. Lea : 3 org anak tiri (2 dah abis sekolah, 1 bru ting 1) 3 lagi anak sendri, 6 thn, 4 thn, 2 thn....

    ReplyDelete
  5. 6 org anak PEREMPUAN..
    MAMA~~~
    ngee~~~
    yG agk musykil url ayurashidah..
    tp username ayushida...
    mne 1 yG btol eah..

    btw..trimaz ya jwb tag kami..:D

    ReplyDelete
  6. aQi : APA MAMA MAMA? ngeh3....
    ada banyak nama tau ...eleh ko ni, shida tu kependekkan bagi rashidah la.......
    Yela.....setakat tag ni bila2 je.....keh2!

    ReplyDelete
  7. wahhhh..sume pompuan ye ayu..takpe kan dh rezeki tu..takpe ayu muda lagi...insyALLAH..

    ReplyDelete
  8. kak no : Betul kak, saya sebenarnya tak kisah pun lelaki ke perempuan, rezeki dari ALLAH, SYUKUR ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  9. Ya, mungkin karena itu

    ReplyDelete

Apa kata anda....