Wednesday, January 12, 2011

Jangan berlagak a.k.a sombong!

Wah ! Tajuk.... ganas yer. Saya tak marah kat sesiapa pun, cuma ingatkan diri sendiri. Nak tahu kenapa ?

Dulu saya tak suka warna PINK @ MERAH JAMBU. Menyampah betul. Pada saya orang yang suka warna tu macam mengada-ngada je. Terpaksa betul pakai baju pink yang mak belikan. Terseksa jiwa rasanya bila hari grad kolej dulu kena pakai pink. Rasa macam tak nak pergi je. 


T E T A P I

Sekarang ni, saya rasa macam banyak warna pink yang saya nak. Rasa saya, sejak beberapa bulan lepas la...banyak nye benda warna pink yang cantik-cantik. Asalkan pink je nampak cantik.

Hmmmm... tu lah. Dulu berlagak sangat. Kalau kawan-kawan nak beli apa-apa warna pink, mesti saya cakap,

"Dah tak de warna lain ke......."

Dan sekarang, saya minat pink ! Tengah berfikir nak buat header dan bacgkground blog warna pink... boleh gitu? Padan muka saya.

*Pengajarannya : Jangan lah bersifat sombong, berlagak dan bongkak, itu antara sifat-sifat keji yang dibenci ALLAH SWT DAN RASULULLAH SAW. (nampak cantiklah teks nih...hehe)

5 jiwa yang tenang:

  1. haha,sama laa..dulu xske warne pink..last2 byk bende dah jd warne pink..=p

    ReplyDelete
  2. haha..btol 2..bende yang dulu xsuke pun ley jdik peberet skang..:D

    ReplyDelete
  3. dila : masalah betul lah...hehehe..nasib baik laptop share ngan hubby, klo tak, nak carik cover pink jgak... hehehe

    lemolemo : kan ....kan....kan...

    ReplyDelete
  4. ya..No setuju..dlu No mmg tak suka gak pink2 nih..tapi skang sejuk je mate cam blog ayu nih hihi..

    ReplyDelete
  5. nor : kan...kan..kan.... hehehe, mudahnya manusia berubah...

    ReplyDelete

Apa kata anda....